Megfizethető luxus a város zöld szigetén

Eger legtisztább levegőjű városrészén, a Rác hegyen épült egy teljesen körülkerített, a nap 24 órájában felügyelt  és a beépített biztonsági kamerák által garantált biztonságot nyújtó, csodás panorámájú valódi lakópark. Minden lakáshoz tartozik erkély, néhány földszinti lakáshoz kertkapcsolat. A lakások akadálymentes, kényelmes megközelítése a beépített liftek által biztosított.
Az I. ütemben megépülő két épületben, 55-119 nm közötti igényes, testre szabható, örök panorámás lakások találhatóak.

Az I. ütem építése várhatóan 2020. IV. negyedévében fejeződik be, így a lakások 2021. első negyedévében beköltözhetőek lesznek.

Mindkét épületben 27 lakás kerül kialakításra. Az "A"  épület alatt mélygarázs, a "B" épület földszintjén wellness - fitness részleg valósul meg.

A gyönyörű környezetben, minőségi építőanyagok felhasználásával megépített, minden kényelmet biztosító, prémium kategóriás lakások tágas loggiájáról a Bükk, a Mátra hegyvonulataiban, vagy a város látképében gyönyörködhet.
Tiszta időben akár a Tátra is látható.

A lakóparkon belül a pihenést és feltöltődést, a saját használatú wellness-fitness részleg, edzőteremmel, szaunákkal, relax helyiséggel, szoláriummal, büfével stb. biztosítja.
A  városközpont, a bevásárló központok, sportpályák csupán néhány perc távolságra találhatóak.

A terület gépjárművel jelenleg a Szalapart utca felől, az Alma utcából nyíló kapun keresztül közelíthető meg, de a közeljövőben, a jelenleg tervezés illetve engedélyezés alatt lévő Szalapart utcát  a Dr. Frank Mária utcával összekötő útról is megközelíthetővé válik.

A közösségi terek világítása és fűtése a tetőre telepített napelemek által termelt energiából történik, a közös költségek minimalizálása érdekében.
Az épületek IV. emeletén található lakások hűtése-fűtése, lakásonkénti hőszivattyús rendszerrel történik, a nullához közeli energiafelhasználást a tetőre helyezett saját napelemes kiserőmű biztosítja.

Az ivóvíz és a használati melegvíz ellátás, a gerinchálózatról minden egyes lakáshoz külön önálló vízmérő órán keresztül történik.

A háztartási hulladék tárolása a főbejárat mellett elhelyezendő szelektív hulladéktárolóban kerül kialakításra. A postaládák az épület bejárata mellett a földszinten kerülnek elhelyezésre.

A lépcsőház földszinti részén van kialakítva gyermekkocsi és kerékpártároló.

"B" épület

Az épület lényegi tartószerkezetét a monolit cölöpalapokra terhelt talpgerendák, s azokat az öntött födémmel összekötő pillérváz, a térdfal együttesen alkotja, melyek mindegyike  vasbetonból készült. A külső tereket 10 cm-es hőszigeteléssel ellátott, 38 cm-es vázkerámia falazatok határolják.

A homlokzati nyílászárók műanyag kivitelben, háromrétegű melegperemes kialakításúak.

Az árnyékolás elektromos működtetésű aluminium redőnnyel biztosított és minden helység szúnyoghálóval ellátott ablakon szellőztethető.

Az épület homlokzatának színezése szálerősített, vízlepergető nemes vakolattal készült. A lépcsőházak  belső falai diszperziós festékkel fehérre festettek, míg padlóburkolata szürke gres.

A lakások egymástól 30 cm vastag tégla falazattal vannak elválasztva. A lakásokon belüli helységek elválasztása és a keresztül vezetett strangok falazata, 10 cm-es válaszfaltégla.

Az épület földszintjén lévő wellness-fitness részleg, a földszinti lakások, az I-III. emelet 6., 7 lakásai, illetve a közösségi terek fűtése-hűtése geotermikus hőszivattyúval biztosított. Az I-III. emelet 1-5 lakásaink fűtése környezetbarát távhő energiával történik, lakásonkénti szabályozással. Ezen lakások alapfelszereltségébe tartozik egy hűtő-fűtő energiatakarékos Daikin klímaberendezés.